MODUL-EXPRESS – WANNEER DE LAATSTE KILOMETER UW EERSTE PRIORITEIT IS

Het afleveren van pakketten is zwaar, maar de opslagoplossingen van Modul-Express maken deze zware klus tot een peulenschil.

Het gaat goed met de koeriersdienst- en pakketbezorgingsmarkt: de verkopen stijgen snel en de verwachting is dat deze de komende vijf jaar blijven groeien.

 

Modul-System,dat wordt geproduceerd in onze eigen fabriek in Zweden, bestaat uit legborden, opslag en accessoires voor bestelbussen. Onze belangrijkste missie is het besparen van tijd, het verhogen van de efficiëntie en het beschermen van goederen om zo voor veilige pakketbezorging te zorgen en het leven van de bezorger te vergemakkelijken.

Alle Modul-Express producten zijn ontworpen voor een zo laag mogelijk gewicht met gebruik van aluminium sandwichmaterialen en ultrasterk staal.

 

KRIJG EEN BETERE EFFICIËNTIE VOOR BESTELBUSSEN

 

Verbeterd tussenschot en functies inclusief schuifdeuren.

  • Flexibele laadopties zoals opvouwbare legborden.
  • Het vloeroppervlak kan maximaal benut worden en de laadruimte wordt wel tot 50% groter.

 

EEN BETER TUSSENSCHOT

 

Een van de leverbare opties is een centraal geplaatste schuifdeur in het tussenschot. Hoe verbetert dit de efficiëntie? Na de tests bij klanten, hebben we geconstateerd dat een schot met een schuifdeur, een half uur tijdbesparing kan opleveren op een 8-urige werkdag. Bij de vergelijking van twee bestuurders, een met en een zonder schuifdeur, was de besparing 14 seconden per levering. Bij een shift van 8 uur met 100 stops wordt dit in totaal 25 minuten.

Naast deze tijdsbesparing biedt een schot met een schuifdeur ook een betere veiligheid en beveiliging voor zowel de bestuurder als de pakketten. Een schuifdeur voorkomt dat de chauffeur uit het busje in het verkeer moet stappen en het lopen in het voertuig betekent dat de deuren pas geopend/ontgrendeld worden wanneer de bestuurder uitstapt. Op deze manier kunnen er geen pakketten worden gestolen, wat wel kan als de bestuurder zijn deur opent en rond het voertuig naar de zijdeur moet lopen. De deuren zijn dan open, terwijl de bestuurder niet kan zien wat er bij de zijdeur gebeurt.

Voor een verdere verlaging van het totale gewicht, kunt u kiezen voor meer ruimte tussen de stoelen. Daarnaast hebben we de kostenbesparende optie van een tussenschot met klapstoel ter vervanging van de gewone passagiersstoel.

U kunt kiezen uit een reeks vergrendelingssystemen die passen bij uw eisen aan het tussenschot: zonder slot, een sleutel/cilinderslot of een snapslot.

De tussenschotten voor elk voertuigmodel zijn getest en gecertificeerd volgens ECE R14 en ECE R17 en de klapstoelen volgens ISO 27956:2009.

 

DE VOORDELEN VAN OPVOUWBARE LEGBORDEN

 

De veelzijdige opbergoplossingen van Modul-Express bestaan o.a. uit flexibele opvouwbare legborden met hogere zij- en achterranden om ervoor te zorgen dat de pakketten op de legborden blijven. We zijn nog een stap verder gegaan door een lagere voorkant te ontwerpen en het legbord kan indien gewenst onder een hoek geplaatst worden waardoor lossen gemakkelijker, sneller en veiliger wordt.

Zoals verwacht mag worden van ultrasterke legborden heeft elk legbord een groot draagvermogen van 120 kg. Ze hebben ook het extra voordeel dat het bij de installatie niet nodig is om in de constructie van het voertuig te boren met alle corrosie-risico’s van dien.

Ook hier zijn we een stap verder gegaan en na uitgebreid onderzoek en ontwikkeling zijn onze legborden voor pakketbezorging nu gebruiksvriendelijk met een ergonomisch ontwerp. Dankzij de gasveren worden de legborden eenvoudig en moeiteloos bediend.

T-rails zijn een geïntegreerd onderdeel van het ontwerp geworden, waardoor er gemakkelijk gebruik gemaakt kan worden van sjorgaten en -riemen. Om pakketten verder te zekeren, kunnen ze op hun plaats worden gehouden met ons veiligheidssysteem. Het zijn deze vele kleine, maar eenvoudige details die Modul-Express de eerste keuze maakt van premium transporteurs zoals DHL, DPD, DB Schenker, GLS, TNT en UPS.

ZO MAXIMALISEERT U DE VLOERBENUTTING VAN DE BESTELBUS

 

We hebben het al gehad over flexibiliteit en een van de grootste voordelen van opklapbare legborden is dat wanneer ze opgeklapt zijn het gehele vloeroppervlak ter beschikking staat (laadvermogen 1000 kg/m2).

Modul-Floor is een robuuste anti-slip vloer, waardoor het opbouwgewicht wordt verlaagd, en dat reduceert het brandstofverbruik van het voertuig weer. De vloer is voorzien van twee in de lengterichting geplaatste aluminium T-track-rails voor accessoires en flexibele vastzetsystemen speciaal voor de vloer van de bestelbussen.

Onze optionele, dwars geplaatste aluminium bevestigingsrail is verkrijgbaar als aanvulling op laadstangen. Dit levert een flexibel vastzetsysteem op zonder dat er gereedschap nodig is.

De vloer zou een topprioriteit moeten zijn en met vloerstoprails kunt u pakketten tijdens het transport op hun plaats houden, terwijl slimme sjorogen, haken en laadstangen gemakkelijk direct op de vloer en wandrails kunnen worden gemonteerd.

 

 

TESTEN & VEILIGHEID

 

Veiligheid en kwaliteit staan voorop en wij investeren veel tijd en energie aan de ontwikkeling van innovatieve, nieuwe producten die uitgebreid worden getest om te garanderen dat het eindproduct van de hoogst mogelijke kwaliteit is.

Bekijk meer artikelen

Nieuwskop 2

Korte tekst over nieuws- kop 1 die veel verteld over het artikel die komen gaat…

lees meer pijl
news item placeholder

Nieuwskop 2

Korte tekst over nieuws- kop 1 die veel verteld over het artikel die komen gaat…

lees meer pijl
news item placeholder

Nieuwskop 2

Korte tekst over nieuws- kop 1 die veel verteld over het artikel die komen gaat…

lees meer pijl
news item placeholder

Laat u ontzorgen

Als u het interieur van uw (bedrijfs)voertuig laat inbouwen door een specialist dan bent u zeker van de beste kwaliteit, efficiëntie en zekerheid. Zo voorkomt u dus dat maatwerk verloren gaat en bouwt u een relatie op met uw klant.

Advies aanvragen
Maatwerk

Bespaar tijd

Bespaar tijd met het zelf uitmeten en inbouwen van de inrichting van uw (bedrijfs)wagen. Laat het aan een professional over.

Specialist inzetten