Ladingzekering nog te vaak onderschat.

U kent de berichten op de radio wel: weg afgesloten wegens afgevallen lading. Een bericht waar waarschijnlijk alleen maar waarde aan hecht als het precies op uw route is. Heel begrijpelijk.

 

Toch zijn het van die berichten die u eigenlijk aan het denken moeten zetten. Lading die uit of van een (vracht) auto zijn gevallen. Dan zal het wel niet (goed) vast hebben gezeten. Precies! Dan zal het wel niet goed vast hebben gezeten. Maar hoe is dat met de lading die u elke dag in uw bus vervoert? Heeft u dat wel goed gezekerd staan?

Nu zal uw lading niet snel uit een dichte bus vallen, maar wat denkt u van het beschadigen van uw lading? Nog erger: stel u moet een noodstop maken. Wat gebeurt er dan met de potten verf die los op de vloer in de bus staan? Ziet u het al voor u?

 

Toch iets om over na te denken voor het te laat is.

Maar ja: Lading zekeren. Wat houdt dat nu eigenlijk in?

 

Lading zekeren betekent het op de juiste wijze vastzetten van lading, zodat het niet gaat schuiven of van het voertuig valt. Een goede ladingzekering is dus essentieel voor een veilig transport.

 

De Tweede Wet van Newton zegt dat een voorwerp in rust in beweging gebracht zal worden als er een kracht op werkt en dat een voorwerp in beweging zal versnellen, vertragen of van richting veranderen als er een resulterende kracht op werkt.

 

Gewicht speelt geen rol in de materie, want wanneer een voertuig rijdt, rijdt de lading mee. Als het voertuig bijvoorbeeld remt, glijdt de lading over de laadvloer naar voren en in de bocht verschuift de lading naar de zijkant.

 

Verkeerd gezekerde lading kan niet alleen het voertuig of de lading beschadigen, het kan ook erg gevaarlijk zijn voor jezelf en andere weggebruikers.
Het komt dan meestal door verkeerd gebruik van spanbanden of overbelasting van sjorogen. Meer aandacht voor betere ladingzekering en veiligheid is dan ook noodzakelijk.

 

Ladingzekering moet worden toegepast voor normale verkeerssituaties. Hiertoe behoren ook volle remmingen, plotselinge uitwijkmanoeuvres en slecht wegdek. Wanneer u rekening houdt met deze omstandigheden, begrijpt men ook dat je bij ladingzekering de vereiste maatregelen dient te nemen. U kunt nooit weten in welke situatie u terechtkomt, zelfs niet als er over een bekende route wordt gereden.

Er zijn vele manieren om uw lading goed te zekeren.

Enkele aandachtspunten:

1. Wat voor soort lading ga je vervoeren en is de lading een eenheid?
2. Wordt het juiste voertuig voor de betreffende lading gebruikt?
3. Heb ik de juiste middelen ter beschikking?
4. Is de ondergrond van het voertuig schoon?
5. Gebruik gemaakt van antislipmateriaal? (Aanbrengen van wrijvingsmateriaal in de vorm van een antislipmat zal de wrijvingskracht verhogen.)
6. Zijn de te gebruiken middelen in de juiste technische staat?

Om uw goederen op verantwoorde manier in uw bus ter vervoeren kunnen wij u helpen met materialen om uw lading te kunnen zekeren.

 

ANKERRAILS
Ankerrails zijn een bindrail waarmee je snel en veilig goederen in de laadruimte van je bestelwagen of vrachtwagen vastzet. De rail is over de gehele lengte voorzien van openingen waarin je ladingstangen kunt vastklikken of spanbanden bevestigen.

LADINGSTANGEN
Met ladingstangen zet je goederen in gesloten carrosserieën en bestelwagens stevig vast zodat deze tijdens het transport niet kunnen gaan schuiven. Je klikt de ladingstangen eenvoudig in een ankerrail aan de zijkant van de wanden, vloer en /of plafond van de laadruimte.

SPANBANDEN
Spanbanden zijn onmisbaar bij een goede ladingzekering. Je gebruik ze om je lading veilig in je voertuig vast te zetten. Hiermee voorkom je dat je lading tijdens het transport gaat schuiven. Bij een goede ladingzekering heb je meerdere spanbanden nodig. Je gebruikt ze in bestelwagens, vrachtwagens, trailers en aanhangwagens.

Wij hebben verschillende soorten en maten gecertificeerde spanbanden beschikbaar. Of je nu een rails of sjorpunten gebruikt, wij hebben altijd een haak of eindfitting met de juiste belastbaarheid.

Om de veiligheid te waarborgen moet je altijd een gecertificeerde spanband, voorzien van instructielabel gebruiken. Op het label staat vermeld wat de capaciteit en de eigenschappen van de band zijn.

Meer weten over lading zekering of de producten om uw lading goed te kunnen zekeren?

 

Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.

 

   

   

   

  Bron:

   

  Bekijk meer artikelen

  Nieuwskop 2

  Korte tekst over nieuws- kop 1 die veel verteld over het artikel die komen gaat…

  lees meer pijl
  news item placeholder

  Nieuwskop 2

  Korte tekst over nieuws- kop 1 die veel verteld over het artikel die komen gaat…

  lees meer pijl
  news item placeholder

  Nieuwskop 2

  Korte tekst over nieuws- kop 1 die veel verteld over het artikel die komen gaat…

  lees meer pijl
  news item placeholder

  Laat u ontzorgen

  Als u het interieur van uw (bedrijfs)voertuig laat inbouwen door een specialist dan bent u zeker van de beste kwaliteit, efficiëntie en zekerheid. Zo voorkomt u dus dat maatwerk verloren gaat en bouwt u een relatie op met uw klant.

  Advies aanvragen
  Maatwerk

  Bespaar tijd

  Bespaar tijd met het zelf uitmeten en inbouwen van de inrichting van uw (bedrijfs)wagen. Laat het aan een professional over.

  Specialist inzetten