Hou de kosten laag.

Nu, in deze voor ons allen toch vreemde tijd, is het wellicht nog belangrijker dan anders. Let daarom op uw kosten.

 

Ongemerkt maken we in onze dagelijkse werkzaamheden meer kosten dan strikt noodzakelijk. Nu veel ondernemers het wat rustiger hebben is het nu het uitgelezen tijdstip om uw wagenpark eens onder de loep te nemen. Of het nu om 1 bus of om tientallen gaat, ongemerkt stroomt er meer geld uw organisatie uit dan u denkt.

 

Wat kunt u doen? Kijk als eerste eens goed naar wat er allemaal in uw bus ligt. Zijn deze spullen nu echt noodzakelijk om de gehele dag bij u te hebben? Zijn alle gereedschappen echt elke dag nodig? Bang om mis te grijpen en daarom het hele jaar ermee rondrijden? Niet nodig.

Kijk ook eens naar uw verbruikmaterialen. Heeft u echt zoveel voorraad nodig op een gemiddelde dag? Of komt het zelfs voor dat u gewoon weer een doos schroeven bij de groothandel meeneemt terwijl er nog twee dozen in de bus liggen? Lijkt ons kapitaal beslag.

 

Hoe vaak bent u in uw bus naar uw spullen aan het zoeken doordat het eigenlijk niet goed georganiseerd is? Hoeveel tijd bent u per dag kwijt aan het zoeken naar de juiste bevestigingsmiddelen? Loopt u vaak terug naar uw bus omdat u niet alles in eens mee heeft genomen? Nog erger: komt het voor dat u niet alles in een keer mee kunt nemen en twee keer moest rijden omdat de bus te vol en/of te zwaar is?

 

Waarschijnlijk zijn bovenstaande voorbeelden ook van toepassing op uw bus. Dat kan anders, zo denken wij. En het levert u nog geld op ook.

Een simpele berekening:

Ga uw bus opruimen en neem minder spullen mee. U kunt uw houten kasten vervangen door een lichter systeem. Door goed over de indeling van uw kasten na te denken en het overzichtelijker in te delen heeft u ook minder verbruikmaterialen bij u.

 

Als het gemiddelde gewicht van de bus hierdoor 100 kg daalt kan het brandstofverbruik afnemen met 0,18 liter per 100 km*. Als elk voertuig gemiddeld 35.000 km per jaar aflegt, u 10 wagens hebt en de brandstofkosten € 1,40 per liter zijn, kan uw bedrijf bijna € 4.500,00 besparen in een periode van vijf jaar.

 

U kunt goed rekenen: wat als u het gewicht 200kg verlaagt?

 

* In het voorbeeld wordt aangenomen dat het volledig beladen voertuig 9,4 liter per 100 km verbruikt en dat het brandstofverbruik bij een gewichtsvermindering van 100 kg met 0,18 liter per 100 km afneemt. Bron: www.worldautosteel.org/projects/determination-of-weight-elasticity/

 

En wat te denken wat u aan tijd bespaard? Gemiddeld wordt 20 minuten per dag verspeeld doordat u naar uw spullen aan het zoeken bent of dat u weer terug naar uw bus moet. Neem een uurtarief van € 75,00 dan scheelt u dat € 55.000,00 per jaar bij 10 voertuigen.

* Voorbeeld gebaseerd op 220 werkdagen per jaar.

 

Betrekken we het milieu er ook bij, nou dan draagt u uw steentje wel bij.

Een brandstof besparing van 0,18 liter per 100km scheelt in dit voorbeeld al snel 8,5ton CO2-uitstoot in vijf jaar.

* In het voorbeeld wordt aangenomen dat de wagen met volledige belading 9,4 liter per 100 km verbruikt en dat 1 liter brandstof overeenkomt met 2,62 kg kooldioxide-uitstoot. Bron: www.fleetnews.co.uk/costs/carbon-footprint-calculator/

Bulters Bedrijfswageninrichtingen is partner van Modul system. Modul-System heeft ruime ervaring als producent van lichtgewicht stalen bedrijfswageninrichtingen. Wij waren het eerste bedrijf in onze branche dat hoge-sterktestaal (HSS) en later ultrahoge-sterktestaal (UHSS) in zijn producten ging toepassen. Door dit hightech materiaal te gebruiken hebben we het gewicht van onze producten nog verder kunnen reduceren, terwijl onze oplossingen nog steeds buitengewoon solide en botsveilig zijn.

Een inrichting die minder weegt biedt vele voordelen zoals meer laadvermogen, lager brandstofverbruik en minder kooldioxide-uitstoot.

Heeft dit uw interesse gewekt en zou u hierover door willen praten?

 

Nou dat kan. Wij helpen u graag verder.

 

Bel ons op telefoonnummer: 06-55731773 of mail naar info@marcobulters.nl

 

Marco Bulters

Bekijk meer artikelen

Nieuwskop 2

Korte tekst over nieuws- kop 1 die veel verteld over het artikel die komen gaat…

lees meer pijl
news item placeholder

Nieuwskop 2

Korte tekst over nieuws- kop 1 die veel verteld over het artikel die komen gaat…

lees meer pijl
news item placeholder

Nieuwskop 2

Korte tekst over nieuws- kop 1 die veel verteld over het artikel die komen gaat…

lees meer pijl
news item placeholder

Laat u ontzorgen

Als u het interieur van uw (bedrijfs)voertuig laat inbouwen door een specialist dan bent u zeker van de beste kwaliteit, efficiëntie en zekerheid. Zo voorkomt u dus dat maatwerk verloren gaat en bouwt u een relatie op met uw klant.

Advies aanvragen
Maatwerk

Bespaar tijd

Bespaar tijd met het zelf uitmeten en inbouwen van de inrichting van uw (bedrijfs)wagen. Laat het aan een professional over.

Specialist inzetten