Elektrische bedrijfswagen heeft toekomst.

Gaaf hè al die elektrische bestelwagens? Inmiddels zijn er maar liefst 13 modellen te verkrijgen op de Nederlandse markt. Goed nieuws voor die ondernemer die bewust met zijn wagenpark omgaat. Inderdaad ook wij weten dat deze auto’s nog lang niet voor elke ondernemer een juiste keuze zijn.

Meer elektrische bedrijfswagens kan goed nieuws betekenen voor de luchtkwaliteit in de Nederlandse binnensteden. Uit onderzoek van TNO en adviesbureau CE Delft blijkt ongeveer 75 procent van de kilometers die in steden wordt afgelegd, door bestelwagens gemaakt worden. Op die manier zijn bestelbussen verantwoordelijk zo’n 50 procent van de CO2-uitstoot in stedelijke gebieden. Als we dat terug kunnen dringen, zijn we goed bezig.

 

 

Maar een elektrische bedrijfswagen heeft wel wat kleine aandachtspuntjes. En inderdaad daar kunnen wij bij helpen! 😊

 

1. Laadvermogen

2. Vastzetten van de inrichting (boren in de carrosserie)

1. Het laadvermogen van een bedrijfswagen is in de categorie tot een GVW van 3.500kg een belangrijk punt van de elektrische auto. Door het accupakket is het ledig gewicht van de bus aanzienlijk hoger dan zijn brandstof variant. Heeft u geen gewicht te vervoeren maar alleen volume, dan loopt u minder snel tegen een overbeladen auto aan.

 

Het rekensommetje is eenvoudig. Een gelijke auto die zwaarder is, mag minder kilo’s meenemen dan een gelijke auto met een lager eigengewicht.

 

Om het laadvermogen maximaal te benutten volgen wij bij Modul System de lichtgewicht-route.

Modul-System heeft vele jaren ervaring als producent van lichtgewicht stalen bedrijfswageninrichtingen en wij waren de eersten in onze branche die ultrahoge-sterktestaal in onze

producten introduceerden. We passen hightech materialen toe waardoor we de dikte en nog meer het gewicht kunnen verminderen, zonder in te boeten op duurzaamheid en veiligheid. Ons doel is om steeds op de juiste plaats het juiste materiaal te gebruiken. Dat resulteert in optimale prestaties.

Een inrichting die minder weegt, biedt vele voordelen, zoals meer laadvermogen, lager

Verbruik en dus hogere actieradius. Als u meer laadvermogen hebt, kunt u meer apparatuur en materialen in uw voertuig laden, zonder het maximale laadvermogen te overschrijden.

2. Vastzetten van de inrichting (boren in de carrosserie)

 

Om de inrichting van uw voertuig op een veilige manier vast te zetten zodat deze bij extreme omstandigheden op zijn plek blijft staan, wordt er van oudsher in de carrosserie van de auto geboord. Nu is het, denken wij, niet nodig om u te vertellen dat het boren in de carrosserie bij een elektrische auto een behoorlijk risico met zich meebrengt. Kort gezegd: dit moet je niet meer willen.

Modul System heeft de filosofie van het niet meer boren in de bedrijfswagen vertaald naar een nieuwe manier van het bevestigen van de bedrijfswageninrichting.  De Modul Floor met de geïntegreerde Modul Rails. Onze nieuwe bestelwagenvloeren en rails worden geïnstalleerd met gebruik van zeer krachtige lijm, die sterker is dan bouten en moeren en zorgt dat de restwaarde van het voertuig intact blijft.

RAILS VOOR GEMAKKELIJKER INSTALLEREN

De rails kunnen worden gemonteerd op de zijwanden van het voertuig of aan het plafond en vereenvoudigen het installeren van inrichtingssystemen en andere accessoires.

GELIJMD – BOREN IN HET VOERTUIG IS NIET NODIG

De vloer en rails worden geïnstalleerd met zeer krachtige lijm, wat een sterker resultaat geeft dan bouten en moeren.

Zoals we allemaal weten is de elektrische auto en bedrijfsauto niet meer weg te denken voor nu en in de toekomst. Dat we op een andere manier met deze auto’s om moeten gaan is helder. Maar ondanks de beperkingen zijn wij in staat om een auto zo in te richten dat deze optimaal door u gebruikt kan worden.

Wilt u meer weten over onze filosofie of verder praten over het inrichten van een bedrijfswagen? Neem contact met ons op. Wij helpen u heel graag verder.

 

  Bekijk meer artikelen

  Nieuwskop 2

  Korte tekst over nieuws- kop 1 die veel verteld over het artikel die komen gaat…

  lees meer pijl
  news item placeholder

  Nieuwskop 2

  Korte tekst over nieuws- kop 1 die veel verteld over het artikel die komen gaat…

  lees meer pijl
  news item placeholder

  Nieuwskop 2

  Korte tekst over nieuws- kop 1 die veel verteld over het artikel die komen gaat…

  lees meer pijl
  news item placeholder

  Laat u ontzorgen

  Als u het interieur van uw (bedrijfs)voertuig laat inbouwen door een specialist dan bent u zeker van de beste kwaliteit, efficiëntie en zekerheid. Zo voorkomt u dus dat maatwerk verloren gaat en bouwt u een relatie op met uw klant.

  Advies aanvragen
  Maatwerk

  Bespaar tijd

  Bespaar tijd met het zelf uitmeten en inbouwen van de inrichting van uw (bedrijfs)wagen. Laat het aan een professional over.

  Specialist inzetten