Accumachines verdringen de benzine motoren

Wat wij vaker horen van mensen uit de groenvoorziening branche is de volgende kreet:

 

“De eerste accukettingzagen, daar had je eigenlijk niks aan. ‘Drie stammetjes, dan was ie leeg.’ Om van bosmaaiers en bladblazers nog maar te zwijgen. De accu’s waren al uitgeput voor je goed en wel begonnen was. Maar dat is tegenwoordig anders.”

 

En of dat anders is. De machines van vandaag de dag zijn niet meer te vergelijken met de benzinemotoren van een aantal jaar geleden.

 

De handgedragen gereedschappen worden veel omgeruild voor accumachines. Om de onderhoudskosten zo laag mogelijk te houden zijn er bedrijven die leaseovereenkomsten aanbieden waarbij de machines elke twee jaar vervangen worden.

 

De overstap naar accumachines is niet alleen een praktische keuze. ‘Elektrisch werken beter is voor de werknemers. Vroeger, toen alles nog op benzine liep, had je na een dag werken zulk vet haar dat het vanzelf overeind bleef staan. En je haar is dan nog de minste zorg; denk eens aan wat die benzinedampen met je longen doen.’ De komst van Aspen-benzine, waarvan het gebruik in 2010 wettelijk verplicht werd gesteld en die veel schoner is dan klassieke benzine, heeft de opmars van elektrische gereedschappen niet kunnen keren.

Al die accu’s moeten natuurlijk wel op een veilige manier worden opgeladen. Ondertussen zijn al al enkele bedrijven een laadkast ontwikkeld hebben om zo veilig mogelijk accu’s te kunnen laden.

 

Een prima manier wanneer u uw materiaal elke dag weer terug naar de zaak brengt.

 

Maar wat als uw mensen niet elke dag naar de zaak gaan? Hoe zorgt u dan voor volle accu’s?

 

Daar hebben wij de oplossing voor.

 

De Zeliox – de mobiele stroomvoorziening

Wat is Zeliox?

Een Zeliox is een mobiele stroomvoorziening voor iedereen. Deze kan worden ingebouwd in een (bedrijfs-)wagen en wordt opgeladen door de stroomvoorziening aan boord van het voertuig. Op deze wijze is elektriciteit overal beschikbaar. Groot voordeel is dat het een all-in one systeem is daardoor een zeer korte inbouw tijd.

 

Hoe werkt de Zeliox?

Een Zeliox is zowel een accu als ook een omvormer. Hierdoor beschik je altijd over een stopcontact met 230 volt en een 12 volt aansluiting. Door het slimme ontwerp is het aansluiten van deze all-in one oplssing een fluitje van een cent. Het opladen gaat heel  eenvoudig via dynamo voertuig walstroom of via zonnepanelen.

Meer weten?

 

Neem contact met ons op en wij helpen u heel graag verder.

Bekijk meer artikelen

Nieuwskop 2

Korte tekst over nieuws- kop 1 die veel verteld over het artikel die komen gaat…

lees meer pijl
news item placeholder

Nieuwskop 2

Korte tekst over nieuws- kop 1 die veel verteld over het artikel die komen gaat…

lees meer pijl
news item placeholder

Nieuwskop 2

Korte tekst over nieuws- kop 1 die veel verteld over het artikel die komen gaat…

lees meer pijl
news item placeholder

Laat u ontzorgen

Als u het interieur van uw (bedrijfs)voertuig laat inbouwen door een specialist dan bent u zeker van de beste kwaliteit, efficiëntie en zekerheid. Zo voorkomt u dus dat maatwerk verloren gaat en bouwt u een relatie op met uw klant.

Advies aanvragen
Maatwerk

Bespaar tijd

Bespaar tijd met het zelf uitmeten en inbouwen van de inrichting van uw (bedrijfs)wagen. Laat het aan een professional over.

Specialist inzetten