Bedrijfswagen leasen heeft vele voordelen. Zo kunt u de euro’s die u normaal gesproken zou investeren in uw wagenpark nu direct investeren in uw onderneming. Daarnaast brengt bedrijfswagen leasen veel gemak, alle zaken omtrent de leaseauto en de leasecontracten worden door de leasemaatschappij afgehandeld. Wel zo prettig!

Met leasen heeft u gemak en zekerheid en rijdt u voor een vast bedrag per maand een auto zonder de zorgen van een auto. Alle kosten zijn inbegrepen. U heeft nauwelijks administratie en ook het onderhoud wordt verzorgd. In veel gevallen is leasen goedkoper dan kopen doordat u van de schaalvoordelen van de leasemaatschappij profiteert.

Alle voordelen van operationeel leasen op een rij:

 • Fiscaal aantrekkelijk voor bedrijven (geen eigen kapitaalinvestering vereist)
 • Administratieve lastenverlichting
 • Onderhoudstechnische uitbesteding
 • Kostenvast: de kosten zijn van tevoren bekend. Alleen brandstofkosten komen daar nog bij.
 • Gebruikersgemak: de leasemaatschappij regelt vrijwel alles
 • U en uw berijders zijn volledig verzekerd door de leasemaatschappij
 • Als er problemen zijn met de leaseauto is vervangend vervoer eenvoudig te regelen
 • Aan het einde van de contractperiode kunt u vaak weer een nieuwe auto uitkiezen
 • Pechhulp is inbegrepen en hoeft dus niet zelf ingekocht te worden
De voordelen.

Hou de euro’s die u normaal gesproken zou investeren in uw wagenpark in uw onderneming

Daarnaast brengt auto leasen veel gemak, alle zaken omtrent de leaseauto en de leasecontracten worden door de leasemaatschappij afgehandeld. Wel zo prettig!

Het technische onderhoud besteedt u uit. Het leasen is kosten vast, de kosten zijn vooraf bekend. Alleen uw brandstof komt er nog bij.


De algemene voordelen van bedrijfswagen leasen
Bedrijfswagen lease biedt u als ondernemer financiële zekerheid. Dit omdat de exploitatiekosten van de auto of het wagenpark vast staan. De middelen die u normaal gesproken zou investeren in uw wagenpark kunt u nu investeren in uw onderneming. Eventuele méér of minder verreden kilometers worden middels een vooraf afgesproken prijs verrekend.

Bij de meest voorkomende leasevorm van operational leasing (gesloten calculatie) heeft u vooraf een exact overzicht van de kosten en betaalt u één vast maandbedrag. De risico’s zijn voor ons als leasemaatschappij. De kilometerprijs wordt vastgesteld aan de hand van afschrijving, rente, reparatie, onderhoud, vervangende auto, verzekering, houderschapsbelasting en administratiekosten. Deze kostprijs wordt afgezet tegen het aantal kilometers dat naar verwachting gereden zal worden.

Kijk ook eens op Zijm Lease .nl 

Meer weten? Vraag het ons.

Naam (*)

Uw email (verplicht)

Ik wil meer weten over:

Financial lease
Operational lease

Uw bericht

 

De meest gestelde vragen:

Operationele lease biedt de volgende voordelen:

 • U weet waar u maandelijks financieel aan toe bent
 • U bent geen tijd kwijt aan het beheer van uw wagenpark
 • Het restwaarderisico ligt bij Volkswagen financial services
 • Aan het eind van de looptijd kunt u de bestelwagen inleveren en overstappen naar een ander model Bestelwagen tussentijds of aan het eind van de looptijd overnemen is mogelijk
Het is in de meeste gevallen mogelijk om een bestaand contract te verlengen bij het verstrijken van de looptijd van uw huidige leasecontract. Dit is met name afhankelijk van de actuele kilometerstand en de leeftijd van uw bestelwagen.  Tegen die tijd kunt u deze wens aan ons kenbaar maken en zullen wij deze mogelijkheid met u doornemen.  
Bij Operationele Lease kiest u aan het einde van de looptijd uit één van de volgende mogelijkheden:

 • U levert uw bestelwagen in
 • U levert uw bestelwagen in en stapt over naar een nieuwe of jong gebruikte bestelwagen
 • U neemt de bestelwagen over, eventueel in combinatie met een financiering

Wij adviseren u graag over welke mogelijkheid het beste aansluit op uw persoonlijke wensen en situatie.

Bij Operationele Lease “huurt” u de bestelwagen van Volkswagen Financial Services. Maandelijks betaalt u een vast bedrag aan aflossing en rente. Hierdoor weet u precies waar u aan toe bent. Daarbij staat de bestelwagen niet op uw balans en het restwaarderisico ligt bij Volkswagen Financial Services. Uw wagenparkbeheer wordt door ons volledig uit handen genomen. Met Operationele Lease beschikt u standaard over een uitgebreid servicepakket, ook wel full Operationele Lease genoemd. Na afloop van de overeenkomst levert u de bestelwagen in. U kunt daarna naar eigen wens overstappen naar een nieuwe of jong gebruikte bestelwagen. Wenst u de bestelwagen over te nemen? Dit kan op ieder moment, zowel tijdens als na afloop van de looptijd.

Marco Bulters, uw Volkswagen Bedrijfswagen adviseur.

Kom in contact met ons!