ZIJM BEDRIJFSWAGENS - UW BELANG IS ONS BELANG - KWALITEIT DAAR DRAAIT HET OM

Welkom bij

Lees verder

Volkswagen presenteert vernieuwde Transporter op ‘bauma 2019’

Volkswagen presenteert vernieuwde Transporter op ‘bauma 2019’

 • Bestelwagen en pick-up met enkele en dubbele cabine
 • Kombi met maximaal 9 zitplaatsen
 • Veiliger en gemakkelijker te besturen
 • Speciale laadfunctie voor lange vracht
 • Standaard met audiosysteem en Bluetooth
 • Volledig elektrische versie, 400 km actieradius (NEDC)

Na de wereldpremière van de Multivan 6.1 onthult Volkswagen Bedrijfswagens nu de Transporter 6.1. De bestseller is in technisch opzicht grotendeels opnieuw ontworpen en debuteert op een passend podium: ‘bauma 2019’, ’s werelds grootste vakbeurs voor bouwmachines en toebehoren.

De Transporter 6.1 wordt geïntroduceerd met een zeer gevarieerd aanbod dat bestaat uit zowel een bestelwagen als een pick-up: beide carrosserievarianten zijn beschikbaar met een enkele of dubbele cabine. Daarnaast is de Transporter 6.1 voor personenvervoer leverbaar als Kombi. Hiermee biedt Volkswagen de perfecte bedrijfswagen voor elk type transport.

Nog veiliger

Volkswagen Bedrijfswagens koos bewust voor de typeaanduiding 6.1 om de ingrijpende update van de zesde generatie Transporter te benadrukken. De technische wijzigingen gaan veel verder dan bij een normale modelupdate. Een voorbeeld is de overstap van hydraulische naar elektromechanische stuurbekrachtiging. Een dergelijke complexe wijziging wordt binnen een productlijn normaal gesproken enkel doorgevoerd bij een compleet nieuwe generatie. De elektromechanische besturing maakt rijhulpsystemen mogelijk die zowel de veiligheid als het gebruiksgemak verhogen. Voorbeelden zijn technologieën als Lane Assist (houdt voertuig op zijn rijbaan), Park Assist (automatisch parkeren), zijdelingse bescherming (waarschuwt als de afstand tot obstakels of voetgangers gevaarlijk wordt), Rear Traffic Alert (bescherming bij het achteruitrijden van een parkeerplaats) en Trailer Assist (maakt manoeuvreren met een trailer eenvoudig). Verder maakt ook de dynamische Road Sign Display-functie (beschikbaar in combinatie met het navigatiesysteem) deel uit van het uitgebreide aanbod van rijhulpsystemen. Bovendien zijn de bestelwagens met enkele en dubbele cabine standaard uitgerust met het nieuwe Cross Wind Assist-systeem dat de Transporter 6.1 stabiliseert bij een sterke windvlaag. Ook standaard: het Post-Collision remsysteem en Hill Start Assist.

Slimme oplossingen

Dagelijkse werkzaamheden worden aanzienlijk eenvoudiger door volledig nieuwe functies in de cabine van de Transporter 6.1. Zo is er een 230 Volt-stopcontact beschikbaar op de bestuurdersstoel, en een afsluitbaar compartiment onder de dubbele bank aan passagierszijde. Verder is een nieuwe manier bedacht om lange vrachtgoederen te laden, die nu onder de dubbele bank aan de passagierszijde kunnen worden geschoven. De lengte van de bagageruimte wordt hierdoor vergroot van 2.450 naar 2.800 mm en van 2.900 naar 3.300 mm bij de versie met verlengde wielbasis.

De Transporter 6.1 is als bestelwagen leverbaar met een gescheiden vergrendelingssysteem voor de laadruimte. Hiermee kan de laadruimte apart worden afgesloten van de cabine. Er zijn twee mogelijkheden: de ‘Postbode’-stand sluit alleen de laadruimte af en de ‘Werkplaats’-stand vergrendelt alleen de cabine. Op termijn volgt het ‘Koerierspakket’ dat aan slijtage onderhevige onderdelen, zoals dynamo, accu en aandrijfassen, extra robuust uitvoert.

Nog completer

De standaarduitrusting van de Transporter 6.1 is aanzienlijk completer geworden, met nieuwe H7-koplampen, heldere en energiezuinige interieurverlichting met o.a. LED-technologie en het Composition Audio-radiosysteem met handsfree Bluetooth-functie.

Volledig connected

Volkswagen Bedrijfswagens heeft het interieur van de Transporter 6.1 geheel afgestemd op de modernste digitale eisen. Als optie is de derde generatie van de modulaire infotainmentmatrix (MIB3) verkrijgbaar dat gebruikmaakt van volledig nieuwe applicaties en online services. De belangrijkste feature van de nieuwe elektronica is de geïntegreerde simkaart (eSIM) die toegang verschaft tot een nieuwe reeks online functies en diensten.

Efficiënte dieselmotoren en volledig elektrische aandrijving

De Transporter 6.1 krijgt efficiënte 2,0-liter turbodieselmotoren. De 2.0 TDI-motoren voldoen aan de Euro 6d-TEMP-emissienorm en leveren 66 kW/90 pk, 81 kW/110 pk, 110 kW/150 pk en 146 kW/199 pk. De twee sterkste motoren zijn optioneel te koppelen aan 4MOTION-vierwielaandrijving. Er komt, dankzij de samenwerking met ABT, ook een emissievrije Transporter 6.1 met 82 kW/112 pk. Met een accucapaciteit van 77,6 kWh is een actieradius van 400 kilometer volgens NEDC mogelijk. Dat maakt deze uitvoering zeer geschikt voor verstedelijkte gebieden.

De Transporter 6.1 is naar verwachting in het vierde kwartaal van 2019 leverbaar in Nederland. De exacte specificaties, prijzen en timings worden in aanloop naar de Nederlandse marktintroductie bekend gemaakt.

Geïnteresseerden die op de hoogte willen blijven van de vernieuwde Transporter 6.1 kunnen zich hier inschrijven voor de nieuwsbrief.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Zijm uitgeroepen tot Salesdealer van het jaar 2019!

Zijm Volkswagen bedrijfswagens is door topprestaties op het gebied van onder meer sales, dienstverlening en klanttevredenheid uitgeroepen tot “Beste Salesdealer Award 2019”.

De ‘Beste Dealer Award’ is een onderscheiding die in het leven is geroepen door de importeur van Volkswagen Bedrijfswagens, Pon’s Automobielhandel B.V. De prijs is bedoeld om bedrijfswagendealers te inspireren en stimuleren tot topprestaties. Alle Volkswagen Bedrijfswagen dealers worden het hele jaar door beoordeeld op verschillende punten op zowel sales als aftersalesgebied.

“Wij bedanken alle klanten voor de uitgesproken waardering en loyaliteit aan Zijm”

Alle dealers van Volkswagen Bedrijfswagens worden daarom het hele jaar door beoordeeld op een groot aantal punten. Dat gaat onder meer om de klantgerichtheid van de bedrijven, de flexibiliteit in het maken van afspraken, de verlengde openingstijden van de werkplaatsen, de verkoopprestaties en de uitstraling van de hele bedrijf. Ook de professionaliteit van de marketing- en PR-inspanningen behoort tot de beoordelingscriteria.

Wij zijn het meest trots op de grote klanttevredenheid. We proberen elke dag weer de beste service te bieden maar het zijn uiteindelijk onze klanten die het moeten ervaren. We zijn er daarom uitermate trots op dat de klantwaardering dusdanig hoog is dat we deze prijs hebben mogen ontvangen. Wij willen jou – tevreden klant van Zijm – bedanken voor jou waardering en klandizie.

e-Crafter Solar koelwagen: rijdt én koelt elektrisch

 • Volledig elektrische koelwagen ideaal voor duurzame distributie in de stad
 • Innovatief elektrisch koelsysteem, mede gevoed door de zon

Volkswagen Bedrijfswagens introduceert de volledig elektrische e-Crafter Solar koelwagen. Deze ultieme, duurzame besteller voor leveringen aan onder meer horeca-ondernemers in de binnenstad, beleeft vandaag zijn debuut tijdens de Horecava, de belangrijkste beurs voor de horecabranche in Nederland.

Duurzame distributie van gekoelde levensmiddelen in binnenstedelijke gebieden is een belangrijk thema. Volkswagen Bedrijfswagens levert daarvoor specifieke oplossingen voor uiteenlopende toepassingen. Goede voorbeelden zijn de Solar koelwagens van Volkswagen Bedrijfswagens, die zijn uitgerust met een innovatief elektrisch koelsysteem dat mede door de zon wordt gevoed. Dankzij een nauwe samenwerking met ombouwspecialist Carrosseriefabriek Harderwijk levert Volkswagen Bedrijfswagens voor elk gebruik en iedere toepassing een geschikte, efficiënte koelombouw op maat.

Volkswagen e-Crafter nu leverbaar in Nederland

 

 • Elektrische versie van succesvolle Crafter nu te bestellen
 • Ideale bedrijfswagen voor emissievrije distributie in stedelijke omgevingen
 • Uitgebreid dienstenpakket voor slim en zorgeloos elektrisch rijden

De Volkswagen e-Crafter is nu te bestellen. Volkswagen Bedrijfswagens levert de elektrisch aangedreven en zeer compleet uitgeruste e-Crafter standaard met een uitgebreid dienstenpakket met onder meer 8 jaar onderhoud en APK, extra garanties, rijtrainingen en laadadvies.

Bij het ontwikkelen van de nieuwe Crafter is vanaf het begin rekening gehouden met elektrisch aangedreven versies. Het basisconcept biedt in de wagenbodem dan ook letterlijk alle ruimte voor het lithium-ion batterijpakket. Daardoor is het laadvolume van de e-Crafter gelijk aan dat van de Crafter met dieselmotor: 10,7 m3. Ook de laadbreedte (1,38 m) en -hoogte (1,86 m) zijn identiek. Afhankelijk van de gekozen versie heeft de e-Crafter een laadvermogen variërend van 1,0 tot 1,75 ton.

Perfect voor distributie in de stad

Met z’n 35,8 kWh batterijpakket heeft de e-Crafter een actieradius van 173 km*. Daarmee is hij bij uitstek geschikt voor een volledige werkdag in een stedelijke omgeving. Uit een evaluatie van het rijgedrag van 1.500 Volkswagen Bedrijfswagens-klanten kwam naar voren dat de meeste gebruikers tussen 70 en 100 km per dag afleggen met hun bestelwagen. Omdat hij geen schadelijke stoffen uitstoot, is de e-Crafter welkom in elke milieuzone.

Misschien wel net zo belangrijk als de actieradius is het snel op te laden batterijpakket van de e-Crafter. Laden kan thuis of op het bedrijf via een conventionele 230V-aansluiting. Bij gebruik van een 7,2 kW wallbox duurt het volledig laden van een lege batterij 5,2 uur. Bij een snellader (40 kW gelijkstroom-laadstation) is het pakket in 45 minuten tot 80 procent op te laden.

Hightech aandrijflijn

De elektromotor, de transmissie en het differentieel van de e-Crafter zijn samengebracht in een extra compacte unit. De EEM85 synchrone elektromotor levert een vermogen van 100 kW en het maximale koppel bedraagt 290 Nm. De volledige aandrijfkracht is direct beschikbaar en wordt via de eentraps transmissie op de voorwielen overgebracht. Daarmee beweegt de e-Crafter zich uitermate vlot door het verkeer.

Zeer rijke uitrusting

De e-Crafter heeft een zeer rijke standaarduitrusting. Inbegrepen zijn onder meer Navigatie Discover Media, Climatronic airconditioning, LED-koplampen, een ergoComfort geveerde bestuurdersstoel, Car–Net mobiele online diensten, LED-verlichting in de laadruimte en diverse 12V- en USB-aansluitingen. Daarnaast biedt de e-Crafter een uitgebreide range aan assistentiesystemen. Zo is de geavanceerde ParkPilot standaard. Deze parkeerassistent maakt gebruik van twee camera’s (voor en achter) en 16 ultrasone sensoren. Daarmee wordt ook de zijkant van de auto beschermd en dat maakt inparkeren in krappe plaatsen mogelijk. Eveneens standaard is het automatische Post-Collision Braking system, dat vervolgschade na een aanrijding helpt voorkomen en het Crosswind Assist system dat de effecten van zijwind beperkt.

Ook standaard: een uitgebreid dienstenpakket

Volkswagen Bedrijfswagens ondersteunt ondernemers bij de overstap naar elektrisch rijden met een uitgebreid pakket aan diensten dat standaard is inbegrepen bij elke e-Crafter. Dit dienstenpakket bevat onder meer:

 • Standaard 8 jaar onderhoud en APK: regulier onderhoud voor de eerste 8 jaar (tot 240.000 km). Dat betekent: alle voorgeschreven grote en kleine servicebeurten, periodiek vervangen van stof- en pollenfilters, verversen remvloeistof en verplichte Algemene Periodieke Keuringen (APK).
 • Rijtrainingen: via online training leren chauffeurs aan de hand van video’s alle ins & outs van de e-Crafter kennen. Naast een online training wordt ook een praktijktraining gegeven, die naar wens is uit te voeren in de directe omgeving van het bedrijf. Het optimaal omgaan met de e-Crafter en het bereiken van een maximale actieradius staan hierbij centraal.
 • Laadadvies: Op verzoek kan een expert van PonEnergie de laadsituatie én -wensen inventariseren. Op basis hiervan volgt een allesomvattend voorstel met de juiste opties voor bijvoorbeeld laadstations op de zaak, laadstations thuis bij werknemers, de beste laadmomenten en desgewenst zelfs een passend energiecontract.
 • De Volkswagen Bedrijfswagens Laadpas: deze geeft toegang tot laadstations in Nederland en veel Europese landen. De pas registreert automatisch het aantal laadbeurten. Eén keer per maand wordt er gefactureerd. Zo zijn de verbruikskosten inzichtelijk.
 • De Mijn Volkswagen bedrijfswagen app: deze app maakt het mogelijk om de status van de e-Crafter altijd en overal op te vragen. Hij laat bijvoorbeeld het energieniveau van de accu zien.

Lage operationele kosten

De Crafter heeft, inclusief het uitgebreide dienstenpakket, een vanafprijs van € 69.100**. Volkswagen Bedrijfswagens verwacht dat de meeste klanten gaan kiezen voor Full Operational Lease. Leasen bij Volkswagen Pon Financial Services is mogelijk vanaf € 1.243 exclusief BTW (o.b.v. 48 maanden en 20.000 km per jaar) of € 1.031 exclusief BTW (o.b.v. 72 maanden en 20.000 km per jaar). Ondernemers profiteren van lage operationele kosten, mede dankzij het standaard meegeleverde dienstenpakket met onder meer 8 jaar onderhoud. Bovendien kunnen ze in bepaalde gevallen rekenen op subsidies voor elektrisch rijden en op investeringaftrek, zoals de MIA (milieu-investeringsaftrek) en de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Via de VAMIL kunnen ondernemingen zelf bepalen wanneer en hoe ze de investering afschrijven.

De Volkswagen e-Crafter is vanaf nu te bestellen bij de Volkswagen Bedrijfswagens-dealers. Geïnteresseerden kunnen vanaf 22 november 2018 op verschillende locaties terecht om kennis te maken met deze elektrische Crafter. Bekijk hier bij de welke dealer hij wanneer te zien is.

Download hier de prijslijst en technische gegevens.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

*) De opgegeven actieradius is de actieradius die tot stand is gekomen na het rijden van de testrondes volgens de geldende emissiestandaard in Europa (NEDC). In de praktijk kan de daadwerkelijke actieradius afwijken. Deze is afhankelijk van de rijstijl, de snelheid, de bandenkeuze, het gebruik van comfort- en externe functies, de buitentemperatuur, het aantal passagiers/de belading en de rijomstandigheden.

**) Genoemde prijs is, tenzij anders vermeld, exclusief BTW en exclusief BPM, inclusief kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagenbedrijfswagens.nl.

I.D. BUZZ CARGO: eerste bedrijfswagen van elektrische I.D.-familie

 • Actieradius tot ruim 550 kilometer
 • Digitaal vrachtsysteem brengt Internet of Things aan boord

De vroege versies van de Volkswagen Transporter, worden liefkozend Bulli genoemd en spreken nog steeds tot de verbeelding. Met de I.D. BUZZ CARGO laat Volkswagen Bedrijfswagens zien hoe een nieuwe, elektrisch aangedreven Bulli de bestaande Transporter-range zou kunnen verrijken. Het studiemodel heeft een volledig autonome rijmodus (I.D. Pilot) en biedt ook daarmee een blik in de toekomst.

 

Read more

Marco Bulters, uw Volkswagen Bedrijfswagen adviseur.

Kom in contact met ons!