ZIJM BEDRIJFSWAGENS - UW BELANG IS ONS BELANG - KWALITEIT DAAR DRAAIT HET OM

Welkom bij

Lees verder

De E-Bus van Volkswagen

Volkswagen investeert de komende jaren enorm in de ontwikkeling en productie van elektrische auto’s. Zie online alle sneak previews van alle ID modellen. De kennis en kunde van de techniek uit de E Golf is al in huis en juist die techniek heeft Volkswagen USA gebruikt om een Transporter te elektrificeren. Volkswagen of America werkte samen met elektrische conversiespecialisten EV West het heeft de Transporter nu de ‘e-Bus’ genoemd.

Het donorvoertuig is een 1972 Type 2-model, afgewerkt in tweekleurig Kansas Beige en Pastel White. De donormotor kwam van een e-Golf 2017. Die motor produceert 134 pk, wat misschien niet zo veel klinkt, maar het is meer dan het dubbele van het vermogen van de originele 60-pk 2,0-liter luchtgekoelde eenheid. De e-Bus heeft een bereik van ongeveer 125 mijl. (200 km)

EV West heeft de buitenkant ongewijzigd gehouden. Aan de binnenkant zit de motor in het oude motorcompartiment. De bus herbergt zijn batterijen in versterkte, brandwerende compartimenten onder de voorstoelen en waar de brandstoftank heeft gezeten. Het bedrijf hield de bekende schakelpook echter gebruikt u deze nu voor de P, R, N, D en B (regeneratieve remmodus).

VW zegt dat deze showcase “de mogelijkheden van de e-Golf-aandrijflijn in klassieke VW-modellen te bouwen.” aantoont en dat dergelijke EV-conversies van klassieke auto’s in de toekomst meer gedaan zouden moeten worden – vooral voor klassieke auto’s zoals de Volkswagen Type 2 Bus, waar het meer om stijl gaat dan actieradius.

Klassieke auto’s hebben immers over het algemeen geen 300 tot 400 km aan actieradius nodig zoals men van een moderne auto verlangt. Door de aangescherpte normen met betrekking tot de stikstof en fijnstof uitstoot, zou een elektrische motor een mogelijke oplossing kunnen zijn daar deze gemakkelijk de prestaties van de originele auto kunnen evenaren, of zelfs aanzienlijk verbeteren. Nieuwe elektromotoren zijn gemakkelijker te onderhouden dan krakende, oude benzine of dieselmotoren. Deze technologie kan het rijden in een klassieke Volkswagen een stuk eenvoudiger maken. (Een elektrische conversie maakt de auto ook toekomstbestendig tegen potentiële wetgeving ter bestrijding van verontreiniging.)

Uiteraard gaat het hier slechts om een prototype en komt deze auto niet op de markt, maar wie weet……….

#jhiehaaaaaaaa

 

Nu bij de dealer: de Transporter 6.1

 
  • Nieuw design, verfijnde 2.0 TDI-motoren en rijkere uitrusting
  • Nieuwe assistentiesystemen en hightech infotainment
  • Als Bestelwagen Economy Business al leverbaar vanaf €18.550*

De Transporter 6.1 staat sinds deze week in de showrooms van de Nederlandse Volkswagen Bedrijfswagens dealers. Ondernemers kunnen de nieuwste versie van het icoon in de bedrijfswagenwereld nu uitgebreid ervaren. Het frisse design, de nieuwste technologie en de rijkere uitrusting komen tegen aantrekkelijke prijzen. Hij is al leverbaar vanaf €18.550*.

De dealers van Volkswagen Bedrijfswagens vieren een belangrijke mijlpaal met de komst van de nieuwste Transporter. Hij heeft niet voor niets de aanduiding ‘6.1’ meegekregen. Zo komt hij met tal van nieuwe assistentiesystemen, zoals Lane Assist, Park Assist en Trailer Assist. Hij is ook leverbaar met Rear Traffic Alert en Side Protection. Het optionele Adaptive Cruise Control beschikt nu in combinatie met de DSG-transmissie over een Stop-and-Go-functie. De innovatieve infotainmentsystemen bieden toegang tot een nieuw spectrum online functies en diensten.

De Transporter 6.1 tilt het comfort in de cabine naar een nog ongekend niveau. Het volledig nieuwe dashboard heeft nog meer opbergruimtes dan zijn voorganger en is te voorzien van een ‘Digital Cockpit’. Ook nieuw zijn een 230V stopcontact bij de bestuurdersstoel en een afsluitbaar vak in de tweezitsbank aan bijrijderszijde. Met de nieuwe laadmogelijkheid kunnen extra lange goederen nu tot onder de tweezitsbank aan bijrijderszijde worden geschoven. 

Volkswagen Bedrijfswagens heeft ook het design van de Transporter vernieuwd. Met name het front is opnieuw vormgegeven. Een opvallend kenmerk is de grotere grille die door twee verchroomde sierlijsten stilistisch is verbonden met de koplampen. Hij is er met vier nieuwe velg-designs, vijf nieuwe exterieurkleuren en zeven nieuwe two-tone-lakkleuren.

Zeer rijke standaarduitrusting en aantrekkelijk geprijsde lines

De Transporter 6.1 biedt niet alleen meer technologie en design, maar vooral ook meer uitrusting en zeer aantrekkelijke geprijsde luxe ‘lines’ en optiepakketten. Als Bestelwagen is hij te specificeren als Economy Business, Basis, Comfortline, Highline en de zeer luxe Bulli.

De Economy Business (alleen Enkele Cabine) is al leverbaar vanaf € 18.550. Hij is grotendeels gebaseerd op de Basis en is standaard voorzien van onder meer Climatic airco, elektrisch bedienbare portierramen, centrale vergrendeling, elektrisch bedien- en verwarmbare buitenspiegels, LED-interieurverlichting en het Composition Audiosysteem met handsfree Bluetooth-functie, USB- en SD-aansluiting. Ook standaard zijn Side Wind Assist, het Post-Collision remsysteem en Hill Start Assist. 

De Comfortline biedt boven de basisuitrusting onder meer Radio Composition Colour met een touchschreen, We Connect Plus, App Connect, mistlampen vóór, bochtverlichting, een licht- en zichtpakket, cruise control en een parkeerhulp v+a. De meerprijs van deze uitvoering bedraagt € 1.150 terwijl de uitrusting een waarde van € 1.890 vertegenwoordigt.

De Highline voegt aan de Comfortline onder meer een verwarmbare voorruit, Comfort bijrijdersstoel, multifunctioneel lederen stuurwiel, parkeerhulp v+a, lichtmetalen velgen en een luxe afgewerkt in- en exterieur toe. Het klantvoordeel op deze uitvoering kan oplopen tot maximaal € 3.935 voor de Bestelwagen Dubbele Cabine.

Het topmodel is de Bulli. Hij komt boven de Highline met onder meer de nieuwe Digital Cockpit, LED-koplampen, Adaptive Cruise Control, Light Assist en 17 inch lichtmetalen velgen. Met de nu geldende introductiekorting van €1.500 loopt het klantvoordeel van de Bulli op tot € 7.090 voor de Bestelwagen Enkele Cabine.

Bestelwagen (Dubbele Cabine), Kombi én Pick-up

De Transporter 6.1 biedt een riante keuze uit carrosserievarianten, die allemaal op hun beurt zijn te personaliseren met een keur aan fabrieksopties en in- of opbouwmogelijkheden. Hij is er als Bestelwagen, Dubbele CabineKombi (personenvervoer)Pick-up en binnenkort als Chassis voor opbouw van maatwerkoplossingen. Afhankelijk van de uitvoering is hij verkrijgbaar met de vernieuwde 2.0 TDI-motoren met 66 kW/90pk, 81 kW/110 pk, 110 kW/150 pk of 146 kW/199 pk, al dan niet in combinatie met een DSG-transmissie of 4MOTION-aandrijving. 

De prijslijsten van de Transporter 6.1 zijnhier te vinden.

De Transporter 6.1 is nu te bestellen

 

 
  • Nieuw design, verfijnde 2.0 TDI-motoren en rijkere uitrusting
  • Nieuwe assistentiesystemen en hightech infotainment
  • Nu te bestellen als Bestelwagen
  • Vanafprijs onder de €19.000*

Volkswagen Bedrijfswagens heeft de eerste prijzen van de Transporter 6.1 bekendgemaakt. De nieuwste versie van het bedrijfswagenicoon heeft een fris design, is volledig connected, biedt semi-autonome rijfuncties én een rijkere standaarduitrusting. De voorverkoop is vandaag gestart en vanaf eind november staat hij in de Nederlandse showrooms.

De nieuwe Transporter heeft niet voor niets de aanduiding ‘6.1’ meegekregen. De technische wijzigingen gaan namelijk verder dan bij een normale model-update. Extra goed nieuws: de vernieuwingen en extra rijke uitrusting gaan gepaard met aantrekkelijke prijzen. 

Volkswagen Bedrijfswagens heeft met name het front van de Transporter opnieuw vormgegeven. Een opvallend kenmerk is de grotere grille die door twee verchroomde sierlijsten stilistisch is verbonden met de koplampen. De Transporter 6.1 is er met vier nieuwe velgdesigns, vijf nieuwe exterieurkleuren en zeven nieuwe two-tone-lakkleuren.

De nieuwe Transporter tilt het comfort in de cabine naar een nog hoger niveau. Het volledig nieuwe dashboard heeft nog meer opbergruimtes en is te voorzien van een naar wens in te stellen ‘Digital Cockpit’. Ook nieuw zijn een 230V stopcontact bij de bestuurdersstoel en een afsluitbaar vak in de tweezitsbank aan bijrijderszijde. Er is nu ook een laadmogelijkheid voor extra lange goederen; deze kunnen nu tot onder de tweezitsbank aan bijrijderszijde worden geschoven. 

Boordevol assistentiesystemen en connectiviteit 

De Transporter 6.1 is te voorzien van tal van nieuwe assistentiesystemen, zoals Lane Assist, Park Assist en Trailer Assist. Hij is ook leverbaar met Rear Traffic Alert (bescherming bij het achteruitrijden vanaf een parkeerplaats) en Side Protection (waarschuwt als de afstand tot obstakels of voetgangers gevaarlijk wordt). Het optionele Adaptive Cruise Control beschikt nu in combinatie met de DSG-transmissie over een Stop-and-Go-functie. De Transporter is meer dan ooit verbonden met de buitenwereld.’ en nieuwe infotainmentsystemen die toegang bieden tot een nieuw spectrum online functies en diensten.

Zeer rijke standaarduitrusting en aantrekkelijk geprijsde lines

De Transporter 6.1 biedt niet alleen meer technologie en design, maar vooral ook meer uitrusting. De extra luxe ‘lines’ zijn daarnaast tegen aantrekkelijk lage meerprijzen aan te vinken. De T6.1 is standaard voorzien van onder meer Climatic airco, elektrisch bedienbare voorportierramen, centrale vergrendeling, elektrisch bedien- en verwarmbare buitenspiegels, LED-interieurverlichting en het Composition Audiosysteem met handsfree Bluetooth-functie, USB- en SD-aansluiting. Ook standaard: Side Wind Assist, het Post-Collision remsysteem en Hill Start Assist. 

De Bestelwagens zijn te specificeren in drie luxe lines: Comfortline, Highline en Bulli. De Comfortline biedt boven de basisuitrusting onder meer Radio Composition Colour met een touchschreen, We Connect Plus, App Connect, mistlampen vóór, bochtverlichting, een licht- en zichtpakket, cruise control en een parkeerhulp v+a. De meerprijs van deze uitvoering bedraagt € 1.150 terwijl de uitrusting een waarde van € 1.890 vertegenwoordigt.

De Highline voegt aan de Comfortline onder meer een verwarmbare voorruit, Comfort bijrijdersstoel, multifunctioneel lederen stuurwiel, parkeerhulp v+a, lichtmetalen velgen en een luxe afgewerkt in- en interieur toe. Het klantvoordeel op deze uitvoering kan oplopen tot maximaal € 2.330.

Het topmodel is de Bulli. Hij komt boven de Highline met onder meer de nieuwe Digital Cockpit, LED-koplampen, Adaptive Cruise Control, Light Assist en 17 inch lichtmetalen velgen. Met de nu geldende introductie korting van €1.500 loopt het klantvoordeel van de Bulli op tot €7.090.

De Transporter 6.1 is verkrijgbaar met een aantal aantrekkelijke actiepakketten. Een mooi voorbeeld is het Executive Plus-pakket dat bestaat uit het Discover Media navigatiesysteem met 8-inch touchscreen, DAB+ radio en een bandenspanningsindicator. Dit pakket is leverbaar vanaf €1.245, met een klantvoordeel van tot wel € 920.

Binnenkort met 66 kW/90 pk, ook als Economy Business

De Transporter 6.1 is per vandaag te bestellen als Bestelwagen. Afhankelijk van de uitvoering is hij verkrijgbaar met de vernieuwde 2.0 TDI-motoren met 81 kW/110 pk, 110 kW/150 pk of 146 kW/199 pk, al dan niet in combinatie met een DSG-transmissie of 4MOTION-aandrijving. De Bestelwagens met dubbele cabine, de Kombi (uitvoering voor personenvervoer) en de Pick-up zijn eveneens binnenkort te bestellen. Net als de versies met de 66 kW/90 pk sterke 2.0 TDI-motor. Als Bestelwagen wordt de Transporter 6.1 dan ook verkrijgbaar als scherp geprijsde Economy Business met 66 kW/90 pk 2.0 TDI-motor, met een vanafprijs die onder de € 19.000* zal liggen.

De prijslijsten van de Transporter 6.1 zijn hier te vinden. De eerste exemplaren van de nieuwste generatie van de iconische bedrijfswagen arriveren eind november in Nederland.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld exclusief BTW en BPM, en inclusief kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie: volkswagenbedrijfswagens.nl.

Aluca voordeel pakket voor uw Volkswagen Caddy

Aluca voordeel pakket voor uw Volkswagen Caddy
Aluca voordeelpakketten zijn praktische inrichtingsoplossingen, gemaakt van 100% aluminium.
Pasklaar voor directe montage in je bedrijfswagen. De hoogwaardige, lichtgewicht Aluca kwaliteit tegen een scherpe prijs.
Naast de pasklare voordeelpakketten zijn er ook nog handige accessoires voor je bedrijfswagen.

Van aluminium zijwandbekleding tot gereedschaphouders.

Read more

Nieuw logo voor Volkswagen Bedrijfswagens

 

Volkswagen Bedrijfswagens heeft een nieuw merklogo én een nieuwe digitale merkidentiteit gepresenteerd. Daarmee deelt Volkswagen Bedrijfswagens het nieuwe design met de personenwagendivisie van Volkswagen.

In de nieuwe merkidenteit ligt de focus bovenal op mensen. Niet eerder stond Volkswagen Bedrijfswagens zo dicht bij zijn klanten. “Op dit moment lanceren we de Transporter 6.1. De wijze waarop we dat doen, is digitaler, meer connected en moderner dan ooit,” verklaart Heinz-Jürgen Löw, Bestuurslid voor Sales en Marketing. “Volkswagen Bedrijfswagens is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de ID. BUZZ, wat mij betreft het meest aansprekende model binnen de nieuwe elektrische ID. Family. Er had geen beter moment gekozen kunnen worden om de nieuwe merkidentiteit voor Volkswagen Bedrijfswagens te lanceren met oog op onze toekomst.”

Volkswagen Bedrijfswagens was vanaf het begin volledig geïntegreerd in het ontwikkelingsproces van de nieuwe merkidentiteit. Tobias Volkmer, Hoofd Marketing en Product Marketing van Volkswagen Bedrijfswagens: “Onze marketing wordt alsmaar digitaler en connected. We zijn in beweging, met de intentie om onze klanten sneller en met een persoonlijke touch te benaderen.” 

De transformatie naar de nieuwe ‘look & feel’ wordt steeds duidelijker: alle tools worden continu verder aangepast naar de nieuwe merkbeleving: van de visuele identiteit tot aan het complete corporate design van alle printuitingen, de online-kanalen, de uitstraling van de dealerbedrijven en uiteindelijk ook het merklogo. Dat laatste onderstreept de transitie die het merk ondergaat: de ontwikkeling van een traditionele autofabrikant van lichte bedrijfswagens tot een moderne aanbieder van toekomstige mobiliteitsoplossingen.

In Nederland start Volkswagen Bedrijfswagens vanaf 17 september aanstaande met de uitrol van het nieuwe logo en branddesign.

 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Marco Bulters, uw Volkswagen Bedrijfswagen adviseur.

Kom in contact met ons!