ZIJM BEDRIJFSWAGENS - UW BELANG IS ONS BELANG - KWALITEIT DAAR DRAAIT HET OM

Welkom bij

Lees verder

Aluca voordeel pakket voor uw Volkswagen Caddy

Aluca voordeel pakket voor uw Volkswagen Caddy
Aluca voordeelpakketten zijn praktische inrichtingsoplossingen, gemaakt van 100% aluminium.
Pasklaar voor directe montage in je bedrijfswagen. De hoogwaardige, lichtgewicht Aluca kwaliteit tegen een scherpe prijs.
Naast de pasklare voordeelpakketten zijn er ook nog handige accessoires voor je bedrijfswagen.

Van aluminium zijwandbekleding tot gereedschaphouders.

Read more

Nieuw logo voor Volkswagen Bedrijfswagens

 

Volkswagen Bedrijfswagens heeft een nieuw merklogo én een nieuwe digitale merkidentiteit gepresenteerd. Daarmee deelt Volkswagen Bedrijfswagens het nieuwe design met de personenwagendivisie van Volkswagen.

In de nieuwe merkidenteit ligt de focus bovenal op mensen. Niet eerder stond Volkswagen Bedrijfswagens zo dicht bij zijn klanten. “Op dit moment lanceren we de Transporter 6.1. De wijze waarop we dat doen, is digitaler, meer connected en moderner dan ooit,” verklaart Heinz-Jürgen Löw, Bestuurslid voor Sales en Marketing. “Volkswagen Bedrijfswagens is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de ID. BUZZ, wat mij betreft het meest aansprekende model binnen de nieuwe elektrische ID. Family. Er had geen beter moment gekozen kunnen worden om de nieuwe merkidentiteit voor Volkswagen Bedrijfswagens te lanceren met oog op onze toekomst.”

Volkswagen Bedrijfswagens was vanaf het begin volledig geïntegreerd in het ontwikkelingsproces van de nieuwe merkidentiteit. Tobias Volkmer, Hoofd Marketing en Product Marketing van Volkswagen Bedrijfswagens: “Onze marketing wordt alsmaar digitaler en connected. We zijn in beweging, met de intentie om onze klanten sneller en met een persoonlijke touch te benaderen.” 

De transformatie naar de nieuwe ‘look & feel’ wordt steeds duidelijker: alle tools worden continu verder aangepast naar de nieuwe merkbeleving: van de visuele identiteit tot aan het complete corporate design van alle printuitingen, de online-kanalen, de uitstraling van de dealerbedrijven en uiteindelijk ook het merklogo. Dat laatste onderstreept de transitie die het merk ondergaat: de ontwikkeling van een traditionele autofabrikant van lichte bedrijfswagens tot een moderne aanbieder van toekomstige mobiliteitsoplossingen.

In Nederland start Volkswagen Bedrijfswagens vanaf 17 september aanstaande met de uitrol van het nieuwe logo en branddesign.

 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Het meest innovatieve icoon ooit – de Transporter 6.1

 

  • Nieuw design en rijkere uitrusting
  • Nieuwe assistentiesystemen en online connectiviteit
  • Digital Cockpit en high-tech infotainment
  • Nieuwe 2.0 TDI-motoren

​Hij is het origineel in zijn klasse en inmiddels al zo’n twaalf miljoen keer verkocht: de Transporter. De nieuwste versie heeft een fris design, is volledig connected, biedt semi-autonome rijfuncties én een hogere standaarduitrusting. De voorverkoop in Nederland start naar verwachting medio oktober.

Volkswagen Bedrijfswagens kiest bewust voor de typeaanduiding 6.1 om de ingrijpende update van de zesde generatie Transporter te benadrukken. De technische wijzigingen gaan namelijk verder dan bij een normale modelupdate. Een voorbeeld is de overstap van een hydraulische naar een elektromechanische stuurbekrachtiging, met als resultaat niet alleen een verder verfijnde rijkwaliteit, maar ook een riant aanbod aan nieuwe assistentiesystemen.

Vernieuwd design

Volkswagen Bedrijfswagens heeft met name het front van de Transporter opnieuw vormgegeven. Zeer markant is de nu grotere grille, die met de eveneens nieuwe bumper een stilistische eenheid vormt. Alle elementen onder de motorkap inclusief de koplampen en de spatborden zijn nieuw en toch typisch Transporter. Bij alle versies verbinden twee verchroomde horizontale sierlijsten de nieuwe koplampen met de opvallende grille. Bij de luxere uitvoeringen zijn de bumpers afgewerkt met chromen details. Zes nieuwe velgdesigns, zes nieuwe exterieurkleuren en zeven eveneens nieuwe two-tone-lakkleuren completeren de update van het exterieur.

 

Altijd verbonden

De Transporter is nu meer dan ooit verbonden met de buitenwereld. Het nieuw vormgegeven dashboard biedt plaats aan een naar eigen wens in te stellen ‘Digital Cockpit’ en een hele range nieuwe infotainmentsystemen die optioneel zijn te voorzien van een online connectivity unit (OCU) met een geïntegreerde eSIM. De OCU vormt de interface tot een nieuw spectrum online functies en diensten, gebundeld onder ‘We Connect’ en ‘We Connect Plus’. 

Bovendien maakt de verbinding met het internet ook andere intuïtieve technologieën in de Transporter 6.1 mogelijk, bijvoorbeeld een natuurlijke spraakbesturing. ”Hé Volkswagen” is voldoende om de T6.1 aandachtig te laten luisteren.

 

Verder geperfectioneerde werkplek

Het nieuwe dashboard brengt niet alleen nieuwe digitale features, maar ook een aantal handige elementen die het gebruiksgemak nog verder vergroten. Zo is er nu een extra opbergvak voor de bestuurder en bijrijder, een bekerhouder bij de A-stijlen en een groter opbergvak voor de smartphone met optionele inductieve interface om hem op te laden. 

Ook nieuw zijn bijvoorbeeld een 230V stopcontact bij de bestuurdersstoel en een afsluitbaar vak in de tweezitsbank aan bijrijderszijde. Er is nu ook een laadmogelijkheid voor bijzonder lange goederen; deze kunnen nu tot onder de tweezitsbank aan bijrijderszijde worden geschoven. Hierdoor neemt de maximale laadruimlengte toe van 2.450 mm tot 2.800 mm respectievelijk van 2.900 mm tot 3.300 mm (verlengde wielbasis). De Transporter 6.1 is nu ook leverbaar met een separate laadruimteafsluiting (bij voertuigen met een scheidingswand). In modus ‘postbode’ wordt alleen de laadruimte afgesloten en in modus ‘werkplaats’ alleen de cabine. Binnenkort komt er ook een ‘koerierspakket’ met een nog robuustere uitvoering voor extra zwaar belaste voertuigonderdelen zoals de generator, de accu of de aandrijfassen.

 

Boordevol assistentiesystemen 

Voor het eerst wordt in de Transporter een elektromechanische stuurbekrachtiging toegepast. Dit heeft twee grote voordelen: het nieuwe systeem zorgt niet alleen voor een lager brandstofverbruik, maar biedt ook toegang tot talrijke nieuwe assistentiesystemen, zoals Lane Assist, Park Assist en Trailer Assist, waarmee het rangeren met een aanhanger nu gemakkelijker is dan ooit tevoren. Via de draaiknop van de elektrische buitenspiegelinstelling, die dan als joystick fungeert, en een display in de cockpit stelt de bestuurder eenvoudig de hoek in waarmee de aanhanger moet worden ingeparkeerd. De Transporter 6.1 neemt vervolgens het stuurwerk over van de chauffeur.

De Transporter 6.1 is ook leverbaar met Rear Traffic Alert (bescherming bij het achteruitrijden vanaf een parkeerplaats) en zijdelingse bescherming (waarschuwt als de afstand tot obstakels of voetgangers gevaarlijk wordt). Verder maakt ook het dynamische Road Sign Display (beschikbaar in combinatie met een navigatiesysteem) deel uit van het uitgebreide aanbod van rijhulpsystemen. De bestelwagens met enkele en dubbele cabine zijn standaard uitgerust met het nieuwe Cross Wind Assist dat de Transporter 6.1 stabiliseert bij een sterke windvlaag. Ook standaard: het Post-Collision remsysteem en Hill Start Assist.

Het optionele ACC (automatische afstandsregeling) beschikt nu in combinatie met de DSG-transmissie over een Stop-and-Go-functie. Deze zorgt ervoor dat de Transporter 6.1 in de stad of in de file automatisch begint te rijden zodra de voorligger weer optrekt.

 

Geavanceerde TDI-motoren

De nieuwe T6.1 is voorzien van vernieuwde 2.0 TDI-motoren. Deze zeer efficiënte turbodiesels met directe inspuiting worden beschikbaar in de vermogensklassen 66 kW/90 pk, 81 kW/110 pk, 110 kW/150 pk en 146 kW/199 pk. Vanaf 110kW/150pk kan een aantal TDI’s met 4MOTION-aandrijving worden gecombineerd. Alle motoren voldoen aan de nieuwste uitlaatgasnorm Euro 6d TEMP-EAVP.

Standaard nog luxer

De Transporter 6.1 komt in het vierde kwartaal van dit jaar naar Nederland. De nieuwste versie van de Transporter biedt niet alleen meer technologie en design, maar vooral ook meer standaarduitrusting. Zo is elke Transporter 6.1 standaard voorzien van onder meer elektrisch bedienbare voorportierramen, centrale vergrendeling, elektrisch bedien- en verwarmbare buitenspiegels, nieuwe H7-koplampen, LED-interieurverlichting en het Composition Audiosysteem met handsfree Bluetooth-functie, USB-SD en Iphone-aansluiting.

De prijzen en specificaties van de nieuwe Transporter 6.1 worden binnenkort bekendgemaakt.

Geïnteresseerden die op de hoogte willen blijven van de vernieuwde Transporter 6.1 kunnen zich hier inschrijven voor de nieuwsbrief.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Van 1 naar 6.1 – een (r)evolutie van een icoon

Hij is al 70 jaar geliefd bij vakspecialisten en liefhebbers. De Transporter van Volkswagen Bedrijfswagens vertolkt sinds 1950 als geen andere auto de gedachte van grenzeloze mobiliteit voor iedereen. Sinds de lancering van de wereldberoemde T1 is de Transporter al zes generaties, en met 12 miljoen verkochte exemplaren, dé standaard in de bedrijfswagenwereld. De T6.1, de nieuwste versie van het icoon is de meest innovatieve Transporter ooit, met nieuwe rijhulpsystemen en tal van features die het werk van professionals nóg makkelijker en efficiënter maken. Voordat hij naar Nederland komt, maken we een korte reis terug in de tijd.

 

De T1 – begin van een revolutie

Tegen het einde van de jaren veertig presenteerde Volkswagen Bedrijfswagens de revolutionaire T1, naar het idee van Ben Pon. Het bleek de bedrijfswagen waar ambachtslieden, boeren, detailhandelaren en personenvervoerders altijd al op hadden gewacht. De productie van de T1 startte in maart 1950 met tien voertuigen per dag; de serieproductie begon een maand later. Hij werd een vaste waarde voor onder meer het Nederlandse Staatsbedrijf der Posterijen, Telegrafie en Telefonie (PTT). De vraag naar de T1 was enorm. In Hannover liep al in 1964 de miljoenste T1 van de band. Met een Nederlandse prijs van 5.125 gulden was de bus voor veel bedrijven goed betaalbaar. Iedereen sloot de Bulli in zijn hart; hét symbool van de naoorlogse wederopstanding. In de jaren zestig was het ook de onofficiële ‘bedrijfsauto’ van de hippie-generatie, multifunctioneler dan enig ander voertuig, en in vele varianten van pick-up tot camper leverbaar. De Samba Minibus uit 1951 werd beroemd vanwege zijn tweekleurige kleurenschema, het vouwdak en de 21 ramen.

De T2 – veiliger en moderner

Tegen 1967 had VW al bijna twee miljoen T1’s verkocht. Het werd echter tijd voor een nieuwe versie van het succesmodel, de T2: comfortabeler met betere stoelen, een nieuw ventilatiesysteem en een aantal innovaties die de veiligheid verder verhoogde. Een krachtigere motor met 35 kW resulteerde in een topsnelheid van 110 km/u.

De T3 – meer comfort

In het voorjaar van 1979 volgde de T3 met meer ruimte, gebruiksgemak en vooral meer comfort. De 125 mm bredere carrosserie bood drie inzittenden riant de ruimte. Het hele interieur was nu groter, veiliger en kreeg een modernere uitstraling. De Caravelle was in 1983 een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van de Transporter. Deze versie was ontworpen voor extra comfortabel personenvervoer. De Transporter was nu ook leverbaar als Syncro, met een innovatieve vierwielaandrijving. In 1986 liep de 6.000.000ste Transporter van de band in de fabriek in Hannover. In 1988 beleefde de California zijn debuut, sindsdien de meest succesvolle compacte camper ter wereld. Met zijn iconische design en zijn doordachte interieur steelt hij jaren lang de harten van vele duizenden kampeerliefhebbers.

De T4 – nieuwe voorwielaandrijving

De productie van de vierde generatie T4 startte in januari 1990. De auto was met zijn watergekoelde lijnmotor voorin en aandrijving op de voorwielen een revolutie. Want met de T4 brak Volkswagen met de traditie de motor achter de achteras te plaatsen. De laadruimte was daardoor een stuk groter in vergelijking met de T3. Verschillende varianten van wielbasis, dakhoogte, cabinegrootte en laadvermogen trokken veel nieuwe klanten aan.

De T5 – een verkoophit

en een nieuwe CaliforniaDe nieuwe generatie Transporter kwam in maart 2003 op de markt; de California volgde in augustus 2004. Enkele van de revolutionaire kenmerken van deze camperversie waren de lichtgewicht inrichting en een uitklapbaar dak van aluminium. De T5 werd snel het bestverkochte model van Volkswagen Bedrijfswagens. In 2009 verliet de een miljoenste T5 de productielijn in Hannover.

De T6 – bijna 65 jaar Transporter

De T6 zag in 2015 het levenslicht. Hij biedt professionals in alle branches een ongekende hoeveelheid uitvoeringen en technologieën die het werk nog effectiever en efficiënter maken. De T6 is tot op de dag van vandaag de best verkochte bedrijfswagen in zijn segment.

De T6.1 – innovatiever dan ooit

De T6.1, die later dit jaar naar Nederland komt, is de meest innovatieve versie van de Transporter ooit. Volkswagen Bedrijfswagens kiest bewust voor de typeaanduiding 6.1 om de ingrijpende update van de zesde generatie van het icoon te benadrukken. Hij heeft nu een grote hoeveelheid assistentiesystemen die de veiligheid en rijkwaliteit naar een nóg hoger plan brengen. De vernieuwde werkplek biedt gebruiksgemak en comfort op topniveau en is nu meer dan ooit verbonden met de buitenwereld. Het nieuw vormgegeven dashboard biedt plaats aan een naar eigen wens in te stellen ‘Digital Cockpit’ en een complete range nieuwe infotainmentsystemen met online functies en diensten.

Op de hoogte blijven van de vernieuwde Transporter 6.1? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden.

 

Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend. https://nieuws.vwbedrijfswagens.nl/van-1-naar-61–een-revolutie-van-een-icoon/

He is coming! The renewed Transporter

Het icoon. Innovatiever dan ooit.

De iconische Transporter is grondig vernieuwd. En dat gaat verder dan zijn nieuwe looks. De Transporter 6.1 heeft een volledig nieuw dashboard, de nieuwste generatie infotainmentsystemen én hightech bestuurdersassistentie. Ook nieuw zijn de onderlaadfunctie voor lange voorwerpen, de laadruimte vergrendeling voor afzonderlijk vergrendelen van laadruimte en bestuurderscabine, en tal van opbergvakken die het interieur opgeruimd houden. De Transporter 6.1 wordt leverbaar met nieuwe TDI-motoren en er komt een volledig elektrisch aangedreven versie. De Transporter 6.1 wordt in het vierde kwartaal van 2019 in Nederland verwacht. De vernieuwde Transporter. Verschil moet er zijn.

Laad hier uw gegevens achter!

Marco Bulters, uw Volkswagen Bedrijfswagen adviseur.

Kom in contact met ons!